Grilovaný bůček v pivní marinádě

07. 09. 2023, 20:07

Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 - 40 minut
Suroviny:
 

  •     4 - 6 plátků pěkného bůčku
  •     250 ml tmavého piva
  •     2 lžíce oleje
  •     1 lžíce česneku
  •     1 lžička soli
  •     čerstvý mletý pepř


Postup:

Porce bůčku osolíme a opepříme, lehce naklepeme. Z piva, oleje, česneku umícháme marinádu, do které na několik hodin naložíme naklepané plátky bůčku. Před vložením na gril maso lehce osušíme. Po obou stranách grilujeme 5 - 7 minut  dokud se nevytvoří typické mřížkování zlatavé barvy. V průběhu grilování můžeme ještě libovolně potírat zbylou marinádou. Podáváme horké s hořčicí, křenem a čerstvým chlebem.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Náš e-shop a partneři potřebují Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli zobrazovat informace týkající se Vašich zájmů.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím