Náš e-shop a partneři potřebují Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli zobrazovat informace týkající se Vašich zájmů.
Grilovaný bůček v pivní marinádě
Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 - 40 minut
Suroviny:
- 4 - 6 plátků pěkného bůčku
- 250 ml tmavého piva
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce česneku
- 1 lžička soli
- čerstvý mletý pepř
Postup:
Porce bůčku osolíme a opepříme, lehce naklepeme. Z piva, oleje, česneku umícháme marinádu, do které na několik hodin naložíme naklepané plátky bůčku. Před vložením na gril maso lehce osušíme. Po obou stranách grilujeme 5 - 7 minut dokud se nevytvoří typické mřížkování zlatavé barvy. V průběhu grilování můžeme ještě libovolně potírat zbylou marinádou. Podáváme horké s hořčicí, křenem a čerstvým chlebem.
Komentáře
Diskuze je prázdná.