Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 3 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty na grilování
  4. Špíz z vepřové panenky
  • Štítky blogu

Potřebujete poradit?

Špíz z vepřové panenky

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 35 minut
Suroviny:

  •     500 g vepřové panenky
  •     1 lžička oregána
  •     1/2 lžičky rozmarýnu
  •     1 - 2 stroužky česneku
  •     šťáva z 1 citrónu
  •     4 lžíce olivového oleje
  •     mletý barevný pepř, sůl
  •     1 velká červená paprika
  •     1 cuketa
  •     8 - 12 cherry rajčátek
  •     1 cibule nakrájená na kousky
  •     8 - 10 žampionů



Postup:

Vepřovou panenku nakrájíme na stejně velké kostky o hraně cca 2-3 cm. Z oregána, rozmarýnu, česneku, citronové šťávy, oleje a mletého pepře vyrobíme marinádu. Kostky panenky naložíme do marinády na 1 hodinu a uložíme do chladu. Cuketu a papriku nakrájíme na podobně velké kusy, žampiony přepůlíme, rajčátka ponecháme vcelku. Maso vyjmeme z chladu, připravíme kovové špízy nebo můžeme použít dřevěné špejle. U špejlí před vložením na gril obalíme konce alobalem. Střídavě napichujeme maso s kousky zeleniny a žampionů. Gril rozpálíme na střední teplotu na nepřímé grilování. Špízy grilujeme po dobu 10 - 15 minut, průběžně otáčíme dokud se na mase nevytvoří zlatohnědé mřížky.  Špízy podáváme teplé se zeleninovou oblohou a pečivem. Můžeme doplnit omáčkami k masu z řady Weber.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Dodavatel zboží
Kozáček Velkoobchod s.r.o.
lČO: 06782086
se sídlem Bílanská 1822/1
767 01 Kroměříž

Kontakty
Logo
Kosíkdomů.cz
Copyright © 2019-2020 www.kosikdomu.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.