Logo
Kontaktní telefon
(Po, Út, Čt, Pá 9-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný, ale nemusí to tak být. Můžete použít hlavní menu.
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty na grilování
  4. Grilovací omáčky

Grilovací omáčky

Omáčky jsou neodmyslitelnou součástí grilování. U celé řady pokrmů pozvednou ještě více chuťový vjem. Omáčky skýtají téměř nevyčerpatelné možnosti, jak obohatit a dochutit podávané pokrmy. Sami zjistěte, která omáčka vám chutná nejlépe k pokrmům, jež připravujete nejčastěji.

 

BÍLÁ OMÁČKA

Množství: cca 3,5 dcl

Suroviny:

  • 1 lžička soli, podle chuti i více
  • 1 lžicka černého meltého pepře
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 malá cibulka nasekaná najemno
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 1 hrnek majonézy
  • 1/2 hrnku světlého octa

Postup:

Do menší misky vložíme všechny suroviny metličkou vyšleháme dohladka. V čistých nádobkách vydrží tato omáčka min 4 dny. Omáčku podáváme ke grilované drůbeži. Možno podávat i k vepřovému masu.


KLASICKÁ TMAVÁ OMÁČKA

Množství: cca 3 dcl

Suroviny:

  •     175 ml jablečného džusu
  •     150 ml kečupu, 2 - 3 lžíce jablečného octa
  •     2 - 3 lžičky sójové omáčky
  •     1 lžička worčestru
  •     1/2 lžičky čili
  •     1 2 - rozetřené stroužky česneku
  •     čerstvý mletý pepř podle chuti

Postup:

Všechny ingredience smícháme a pořádně lprošleháme metličkou a v malém kastrůlku opatrně na mírném ohni provaříme.


KRÉMOVÁ KŘENOVÁ OMÁČKA

Množství: cca 2,5 dcl

Suroviny:

  •     200 g kysané smetany ( s nejvyšším možným obsahem tuku)
  •     2 lžíce nastrouhaného křenu ( 1 lžička wasabi)
  •     2 lžíce najemno nasekané čerstvé hladké petrželky
  •     2 lžičky dijonské hořčice
  •     2 lžičky worcestrové omáčky
  •     1/2 lžičky hruborznné soli
  •     čerstvý mletý pepř

Postup:

Všechny přísady smícháme ve střední misce, před podáváním uložíme minimálně na 30 minut do chladu. Tato omáčka se hodí ke všem druhům masa včetně ryb a zeleniny.


ČESNEKOVO - PAPRIKOVÁ OMÁČKA

Množství: cca 3,5 dcl

Suroviny:

  •     2 větší červené papriky
  •     10 lžic kysané smetany
  •     8 lžic majonézy
  •     2 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky
  •     4 lžičky najemno rozetřeného česneku
  •     2 lžičky octa balsamico
  •     1/4 lžičky soli


Postup:

papriky ogrilujeme nad přímým středním žárem přibližně 12 - 16 minut dokud slupka nezčerná. Papriky průběžně otáčíme. Hotové přeneseme do misky a necháme vychladnout. Opatrně odstraníme tenkou slupku a semínka, měkkou dužinu nakrájíme na malé kousky a vmícháme k ostatním surovinám. V chladu necháme odležet alespoň 20 minut. Omáčka je vhodná ke všem druhům masa včetně zeleniny.


 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Informace pro zákazníky

     

V současné době je možné, že dodání se zpozdí o 1-2 dny.

Proč nakupovat u nás

Dodavatel zboží
Kozáček Velkoobchod s.r.o.
lČO: 06782086
se sídlem Bílanská 1822/1
767 01 Kroměříž

 
Gadgets House, s.r.o.
IČO: 24280071
se sídlem Poděbradská 186/56 Hloubětín
198 00 Praha 9
 
Kontakty
Logo
Kosíkdomů.cz
(Po, Út, Čt, Pá 9-15 hod.)
Výrobci
Copyright © 2019-2020 www.kosikdomu.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.